May 31, 2011

JoE jONaS iSsUe

^Joe Jonas^

Back to entertainment issue plax,baru2 nih aku ade dapat tau satu lagi gossip pasal Joe Jonas alaa dia nih bekas penyanyi band adik-beradik Jonas Brothers tuh lor. Pada bulan june nih jep Joe Jonas akan meng_release_kan single yang terbaru dia and di_featuring_kan dengan Chris Brown dalam album terbaru dia yang akan datang,Fast Life.

Tajok lagu single pertama Joe nih 'See No More'. Single terbaru dia nih boleyh laa tahan best nyer,yang xboleyh blah nyer keluar2 dari group Jonas Brothers tuh jer terus dapat nyanyi dengan otai. Giler gempak. Tapi an kalau kowg dengor lagu nih betol2 suare dia bila nyanyi dari dulu sampai sekarang memang xde berubah langsong. Macam xkena pulax dengan imej perwatakan dia yang sekarang nih,tengok ajer laa art cover dia kat bawah nih,nampak terlalu matang berbanding suara dia.

^Art Cover Single 'See No More'^

Pape pon all da best to you yep abang Joe. Ceyhwah,Ber_abang2 plax aku nih ;p Pedulikan ajer ape orang nak cakap pasal diri kite nih nak buat macam mane lagi an? Dah manusia perangai suka mengkritik orang jer macam laa diri sendiri tuh perfect sangat,macam seteng2 yang aku kenal tuh... Gggrrrr.. Okey laaa sebelum blah dari sini,aku tinggalkan kowg dengan single terbaru dia nih yang aku sibok2 ketengahkan dari tadi xhenti. Macam biase,hope kowg semua enjoy =)

^See No More^

You hear it, you rate it.
P/S: Jangan lupe ikot on da next issue pasal Justin Bieber & Chris Brown plax,MuAxXx3X..

May 30, 2011

lELaKi tAk KEtINgGalAn

Okey laaa sekarang masa lelaki pulak balas perempuan,dalam entry yang lepas aku ade share semua Music Video (MV) dari penyanyi perempuan. Jadi,hari nih aku nak share dari penyanyi lelaki plax,memang kena laa kan?!

Semua MV yang aku share kat sini hari nih semua nyer aku ambik random okey,ade yang latest n ade yang daa season. Hahaha,kowg paam2 ajer laaa yer. Hope kowg semua enjoy dengan entry kali nih walaupon ade a little bit boring sikit ;p Kalau ade aku betol2 mintak maap..

^3OH3!-Double Vision^

^Big Time Rush-Boyfriend^

^The Black Eyed Peas-Don't Stop The Party^

^Diddy ft Dirty Money & Skylar Grey-Coming Home^

^Enrique Iglesias ft Ludacris-Tonight (I'm Loving You)^

^Flo Rida ft Akon-Who Dat Girl^

^Jason Derulo-Don't Wanna Go Home^

^Panic! At The Disco-Ballad Of Mona Lisa^

^Pitbull ft T_Pain-Hey Baby (Drop It On The Floor)^

^Taio Cruz-Telling The World^

^Tinie Tempah ft Eric Turner-Written In The Star^

^The Neon Tree-1983^

^Train-Marry Me^

^Tokio Hotel-Hurricanes And Suns^

...See you guys again on da next issue...
MuAxXx3X

tQ,,aKU aPprEcIAtE sAngAt2...

Hoit semua reader setia blog xsebarapa aku nih,,kowg semua sihat x rini??! Mudah2an semua nyer sihat n happy sentiase macam aku nih lepas ajer bergelar single_mingle,huhuiii =)

Cakap pasal single_mingle nih,baru2 nih aku kan ade wat satu (1) entry pasal ex-lover aku tuh an? Kalau kowg pernah terbace laa,rasenyer ramai daa bace kot sampai heboh satu (1) kampung kat account Facebook tuh. Nih semua atas jasa kowg laa sebab entry tuh mendapat sambutan ramai, thanks bebanyak sebab sudi share2 entry tuh hampir 30 orang yang share kat accout masing2. Mudah2an ex aku jumpe laa entry tuh xpon jantan baru dia tuh biar dua2 benggang macam mane dowg buat aku lagi benggang dengan perangai dowg tuh. Ade jugak suroh aku buat novel pasal stupid love story aku nih,,ahaha. Berdekah aku dengor,pape pon thanks sebab support aku buat novel tapi aku belom ready n xde ilmu dalam pembuatan novel nih lagi.

Aku jugak nak ucapkan terima kasih banyak2 pada semua follower aku yang makin meningkat jumlah nyer. Btw,best ker blog aku nih sampai ramai yang follow plax?? Cerita kat dalam blog nih pon xberapa latest n soo sensasi macam blog2 laen. Nak buat macam mane an? Dah nih dinamakan rezeki blogger nih kata seteng2 reader aku,syukur laa kepada tuhan sebab bagi aku peluang bernilai macam nih tanpa putus. Kowg bila dah follow2 nih jangan pulax tarik diri yep,kalau tarik diri macam mane aku nak cari makan?? Hehehe,gurau jep laaa xmau ambik hati dengan aku yep semua ;p Cool2 ajep sudah okey.

Lagi satu,kat bahagian kanan and kiri blog aku nih aku memang sengaje nak sharekan informasi2 berkaitan dengan hiburan antarabangsa jer. Aku betol2 mintak maap pada sesapa yang mahukan hiburan tempatan nih,aku memang xdapat nak tolong kowg semua. Kalau aku share pasal hiburan tempatan takot kowg semua jemu @ dah tahu lame kot dari aku nih maklom laa kalau dah masing2 duduk dalam area Malaysia nih ramai yang daa tahu ape yang dah jadi kat sini berbanding dengan luar negara sane. Kan dah xbest tuh,betul x??! Lagi sekali aku mintak maap sangat2 yep.

Last word dari aku,hope kowg semua keep following and enjoy semua benda yang aku share kat blog nih okey. Kalau kowg ade cadangan untuk meng_upgrate_kan lagi blog aku nih,kowg boleyh laa tinggalkan cadangan kowg semua tuh kat bahagian comment or kat bahagian chat pada bahagian kiri blog nih okey. Aku akan try sedaya upaya aku meng_upgrate blog nih seperti mana yg kowg cadangkan tapi kalau aku xboleyh buat,aku betul2 mintak maap mungkin benda yang kowg nak tuh xbersesuaian dengan susunan blog nih. Kowg paam kan?? Sampai jumpe lagi semua. Terima kasih banyak2.

May 28, 2011

kHAs uNtUK eX QuE

Sekarang nih aku nak ketengahkan issue pasal aku plax,macam isue2 yang lepas aku selalu citer pasal entertainment daa basi jep an?! Tapi hari nih issue pasal aku jep plax n issue nih terlalu laa exclusive kat blog aku nih,ahahaha..

Korang penah tak terbace entry aku yang lepas2 pasal lover aku tuh??! Kalau kowg xpernah bace lagi,gi cari n bace yep kalau kowg teringin nak tau lagi lanjut. FYI,baru2 nih aku n lover aku baru jep putuskan hubungan.Eeerrm,aku n dia dah kapel dalam 4bulan 6hari start kapel dari 20 Feb tahun nih and dia laa orang yang first paling lame yang penah aku kapel sebelum nih.

Kowg msti nak tau kan cam mane plax laa aku n dia nih boleyh putus an ..??! Aku putus dengan dia pon sebab dia xpernah hargai kasih sayang aku bagi kat dia. Betapa bodoh nyer dia, perangai pon macam anak haram. Geram plax aku di buatnya,mana xnye ade ker patut dia curang dengan aku gi cari jantan laen !! Aku terjumpe laa account jantan baru dia tau kat fb,xmacam menggedik ajer laa plax jantan tuh geli geleman aku. Setiap kali jantan baru dia tuh tulis status mesti last sekali letak nama singkatan ex lover aku nih contohnyer mcm nama aku Mohamad Qayyum then dia singkatkan jadi M.Q.

Bila diview kan lagi profil jantan baru dia tuh tengok gaya macam dowg nih macam daa lame jep kapel,patut laaa aku hantar text,call,bagi inbox n tulis kat wallpost dia xpernah balas rupe2nyer daa best dengan jantan laen. Lagi satu (1),yang betul2 buat aku panas hati boleyh plax jantan baru dia tuh toreh tangan dia sendiri sampai darah2 tulis nama ex aku tuh.Tapi yang tak boleyh blah nyer tuh name yang ex aku pakai kat account fb dia tuh bukan name real dia,Ahaha.. Tengok betapa bodoh nyer jantan baru dia nih setakat tau kapel jer tapi latarbalakang semua xtau.Xmacam aku nih semua tau pasal ex aku tuh termasok laa benda2 personal dia walaupon dia xpernah bagitau aku =)

^Hanya sebagai contoh sahaja^

Eeerrrm,mayb sampai sini jer kot aku dapat tulis untuk entry kali nih rase puas hati and lega gilax2 plax bila dapat luahkan segala2nyer kat blog aku nih,serius.. Aku harap ex aku jumpe laa entry nih, Pesanan terakhir aku untuk ex_lover aku: ko n jantan baru ko tuh pergi jahanam and aku doakan kowg akan rase perit macam mana peritnye ko tinggalkan aku tanpa kata putus.Mudah2an kowg akan terasa menyesal nanti =) Aku mintak maap kalau aku gunakan bahasa yang kasar dalam entry kali nih sebab perasaan marah dah menguasaai aku sekarang nih. Jumpe kowg lagi on da next issue,MuAxXx3X

May 26, 2011

HiltON oH hILtOn

Ahahaha,hari nih aku boleyh teringat plax pasal satu (1) gossip pasal Paris Hilton masok Islam. Aku tau laa citer nih daa lame basi tapi aku dah xtau nak tulis story pasal ape lagi dalam blog nih an? Jadi atas kesempatan nih lor aku memberanikan diri tok update gossip lame nih semula =p

Pada firasat aku laaa kan antara ramai2 yang bace entry kali nih mesti ade yang baru tau pasal si Paris nih nak masok Islam. Guarenttee ade punye lor,tipu kalau xde. Okey2,masa mula2 aku dapat tah berita nih kat dalam majalah hiburan aku terkejot berox sangat2. Mana xnyer,perempuan sexy lagi kaya-raya and penuh dengan scandal sana sini yang pernah dikontroversi buat video sex sendiri teringin nak masuk Islam. Xterkejut ker kowg?? Sampaikan dia dah buat banyak research and belajor pasal ajaran islam plax tuh,bersemangat gilax perempuan nih tapi xcomform lagi lor yang dia nih nk join islam or x.

Alaaaaaa,,aku daa lupe laa nak cakap ape lagi pasal nih.Ahaha... Korg tengok ajer laaa pict2 kat bawah nih,betol ker yang Paris nih betol2 berminat nak join Islam or x? Kowg tengok, kowg sendiri yang nilai okey =) ahaha






Eeerrm,pe pendapat kowg pasal nih??! Aku susah sikit nak bagi pendapat,no comment. Tengok rupe Paris pakai tudung nih pon macam dia susah nak tinggalkan dunia sexy dia tuh an? Tapi memang xsure laaa dengan pilihan agama yang dia nak ikut tuh,kalau dia masok Islam pon syukur alhamdulillah,mudah2an ramai lagi yang masok islam lepas nih..

AmERIcAn iDOl_dULU,kInI,SElaMAnyA

Satu dunia daa tau siape juara American Idol unuk season sepuluh (10) nih.Aku ucapkan taniah laa tok juara season ke sepuluh (10) nih,hope lepas bergelar juara nih jangan terus menyepi ajer macam artis2 segera lain yang pernah jadi juara tuh.

^Pembukaan Tirai Rancangan American Idol^

Bagi sesape yang xtau lagi siape juara American Idol season ke-10 baru2 nih jap lagi aku tunjukkan siape pemenangnye tapi sebelum tuh kite flash-back laa semula muka2 yang pernah jadi juara American Idol dari season satu (1) sampai laa season ke sepuluh (10) sekarang nih.Kat sini jep kowg boleh nampak siape yang menyepi and siapa yang x lepas jadi juara rancangan realiti tv nih.

^Season 1:Kelly Clarkson (2002)^

^Season 2:Ruben Studdard (2003)^

^Season 3:Fantasia Barrino (2004)^

^Season 4:Carrie Underwood (2005)^

^Season 5:Taylor Hicks (2006)^

^Season 6:Jordin Sparks (2007)^

^Season 7:David Cook (2008)^

^Season 8:Kris Allen (2009)^

^Season 9:Lee DeWyze (2010)^

^Season 10:Scotty McCreery (2011)^

So,kowg semua daa tahu kan sape juara untuk season ke-10 nih?Ahaha.. OKey laa,nih jep aku dapat share dengan kowg hari nih and aku xtau nak tulis ape lagi pasal American Idol nih. Jadi kita jumpe lagi laa on the next issue ya,luv uols a lot =)

pERfUmE2 aRtIS yANg VoGUE ;p

Hari nih aku ade jumpe satu (1) lagi issue menarik perhatian aku kat account facebook aku sendiri. Kowg sekarang nih pakai perfume ape? Pernah xkowg semua teringin nak pakai perfume artis antarabangse yang kowg minat/kenal sangat tuh?!

Kalau aku sendiri mesti lor nak pakai semua perfume artis pujaan aku tuh tapi sayang lor semua perfume2 artis nih kebanyakannye artis perempuan sahaje yang banyak koleksi perfume sendiri,artis lelaki pon ade jugak tapi xramai laa yang ade koleksi perfume macam artis perempuan.Memang jarang lor nak jumpe perfume artis2 lelaki nih an??!

Okey macam biase lor,aku nak share beberapa perfume artis2 antarabangsa yang botol perfume nyer tuh membuatkan aku tertarik sangat2 nak beli walaupon ade seteng2 perfume nih keluaran lama and jagak baru.

^S by Shakira^

^Boho-Chic by Taylor Momsen^

^Heat by Beyonce^

^Outspoken by Fergie B.E.P^

^Royal Desire by Christina Aguilera^

^Forbidden Rose by Avril Lavigne^

^Radiance by Britney Spears^

^Reb'l Fleur by Rihanna^

^Purr by Katy Perry^

^Someday by Justin Bieber^

^Givenchy by Justin Timberlake^
Antara banyak2 nih yang mane satu kowg minat nak pakai? Nih baru jep sikit tau,ade banyak lagi koleksi2 perfume dowg nih cume malas jep nak masokkan bebanyak wat semak jep,ahaha.Tok reader2 lelaki plax,nih laa peluang kowg tok takel lagi rapat lagi hati awex kowg tuh.Bagi ajer perfume artis2 nih guarenttee awex kowg suke lor,makin sayang kat kowg ade lor.

Eeerrrmm,gud luck yep sape yang nak bagi hadiah perfume kat awex2 kowg tuh.Sebelum nih daa penah try,memang berguna pon cara nih kalau kowg xpercaye try laa dulu okey.Tapi kalau ade sesapa yang nak hadiahkan aku perfume2 nih pon ape salah nyer an? Ahaha,,okey laaa semua jumpe lagi nanti okey kalau aku ade time nak update. Adios

May 25, 2011

PiRAtEs oF tHE cAriBbeAn dAtAng bERlaBUh Di wAyaNG

Aku nak tanye nih,kowg semua nih daa tengok ker lom movie Pirates Of The Caribbean : On Stranger Tides?? Tuari ade members facebook ajak aku join tengok movie nih tapi sayang lor aku xde duit time tuh.Terlepas sudah peluang aku nak tengok movie nih,biase lor aku nih bukan yang senang nak keluar2 rumah nih.

Aku dapat tahu kat area KL xpasti laa kat mana an,sambut kehadiran movie nih dengan meriah sangat2 tau,cube laa kowg bayangkan dowg ubah suai sebuah mall tuh jadi alaa2 movie POTC:OST nih sampai sanggup bina kapal pirate yang besar plax tuh kat dalam mall tuh.Huhuhu,giler laaa...aku xde pict laa nak tunjuk kat kowg macam mane situasi meriahnye mall tuh,maap k =p

^POTC:OST Poster^

Hhmmmm =( srius,teringin gilax aku mau tengok movie nih.Mana tak nyer tengok trailer pon daa excited macam ape. Kowg nak try ker feel excited aku bila tengok trailer movie nih? Okey aku cabor kowg semua,ahaaha =p (macam ade benda burox jep jadi lepas tengok trailer nih sampai nak bercabar)

^Trailer POTC:OST^

Ape feeling kowg lepas tengok Trailer movie nih? Ahaha,macam tuh laa ape yang aku rase tau kalau kowg rase xbest pon aku rase macam tuh jugak. Aik,boleh gituh plax aku nih!! Sebenarnye motif aku nak tengok movie nih sebab nyer aku nak tgok watak baru jep dalam movie nih jep. Pada aku watak baru paling best dalam movie nih cume duyung n zombie jep,tapi xsangke kan makin jauh jalan cerita nih macam2 bende plax dowg semua jumpe.


^Watak Baru:Duyung^

^Watak Baru:Zombie^

^Watak Baru:Angelica^

Errrmm,kalau sesape daa tengok citer2 laa kat aku nih k.Aku xdapat tengok movie nih xpe asalkan dapat tahu jalan cerita nyer dari kowg semua pon dah memadai.Susah2 sangat tunggu ajer laa movie nih ditayangkan kat tv tuh sudah,betol x??! AhaHahA

DaVId CoOK iSsuE

Sejak kebelakangan nih,aku selalu sangat promote2 album artis jep an? Hhmmm,hope kowg semua xjemu dengan semua entry aku nih.Hai maklom laa aku xtau nak tulis ape lagi kat blog nih,ape yang aku jumpe n then bende tuh menarik jadi aku share2 laa kat sini.Hope kowg semua sabo ajer laa dengan perangai owner blog nih okey,hehehe..

Hari nih jep,lagi sekali aku mau share lagi album seorang bekas juara American Idol season ke-7. Okey,kowg mesti tau an siape juara American Idol season 7 nih kan? Sape lagi kalau bukan David Cook. Pada tahun nih dia keluarkan album yang kedua dia yang bertajuk 'This Loud Morning'. Album ini maybe akan release dalam bulan depan,so bagi sesape yang minat nak dapatkan album nih siap2 laa wit kowg tuh okey =)

^David Cook's Album Cover^

Dalam album nih terdapat 12 lagu,and Cook berkerjasama dengan Ryan Tedder (One Republic) dalam salah satu lagu yang bertajuk 'The Last Goodbye' yang menjadi single pertama untuk album nih. Best laa single pertame dia nih,serius aku suke dengor =p Lain2 lagu yang ade dalam album nih selain yang aku bagitahu tuh 'Right Here,with You', 'Hard to Believe', '4 Letter Word' n banyak lagi lor.

^Single pertama 'The Last Goodbye'^

Okey laaa tuh jer kot yang aku boleh share sikit information pasal David Cook nih n aku malas nak popet2 lagi,penat tau x?? Kalau kowg nak tau more lagi kowg beli jer laaa sendiri album nih okey. Aku endingkan promote aku kali nih dengan MV single pertama dia nih,relex n enjoy yep... peace =.^

^The Last Goodbye^

P/S: you hear it,you rate it

JenNiFEr lOPeZ iSsUe

Kali nih aku nak share album terbaru dari penyanyi antarabangsa terkenal yang sekarang nih hangat kat radio2 yang kowg selalu dengor.Sape lagi kalau bukan cik Jennifer Lopez nih. Huh,ape??! Ade yang xkenal Jennifer Lopez? Terok laa kowg nih tau,Jennifer Lopez ni seorang pnyanyi yang berbakat besor tau contohnyer dia boleh berlakon, menari, and penulis lagu.

^Jennifer Lopez @ dikenali JLo^

Kowg semua jangan pandang rendah kat Cik JLo nih okey sebab dia nih seorang ikon fashion kat mata dunia nih selaen Lady Gaga tuh.JLo jugak ade 1 rancangan realiti tv dia sendiri tau pasal mencari penari2 handalan,alaaa lebih kurang macam Showdown kat 8TV tuh jugak lor.

Okey lor,aku daa terlari jauh pasal dia nih.Aku nak share pasal album dia bukan pasal hidop dia,ahaha =D Pada tahun 2011 nih JLo ada mengeluarkan 1 lagi album terbaru dia yang ke-7 bertajuk 'JLOVE'. Ramai yang cakap lagu2 dalam album nih best2 berbanding album dia yang lepas2,antara lagu2 yang best dalam album nih macam lagu On The Floor, Invading My Mind, Papi, Villian, I'm Into You.


^JLOVE Album Cover^

So,kowg daa boleh daa dapatkan Album nih kat kedai2 CD yang berdekatan dengan kowg. Rate untuk album baru JLo kali nih aku bagi 3/5 bintang ahaha..Memang xrugi laa kalau korang beli album nih,berbaloi plax tuh puas hati dengor semua lagu2 dia nih.Itu pendapat aku,xtau laa pada pendapat kowg macam mane an??

Last sekali aku nak share laa jugak MV dari JLo nih kat kowg sebelom aku mengakhiri issue tok hari nih.Kat sini aku dapat share cume 2 MV sahaja dari album JLOVE nih hope u guys enjoy with it okey..

^On The Floor (featuring Pitbull)^

^I'm Into You (featuring Lil Wayne)^

P/S: You hear it,you rate it =)

May 23, 2011

lAdIeS mAjU kEHaDApaN =p

Hoit,hahaaha...Tetibe jep ladies maju kehadapan nih knp plax an??! Sebenar nyer aku xtau nak letak tajok ape untuh entry kali nih.Okey ape tajok nih sebab hari nih aku nak share semua music video (MV) dari perempuan2 jep.Semua nih yang latest punyer MV hope you guys enjoy dengan entry kali nih walaupon kowg semua daa tengok MV nih banyak kali sampai jemu okey =p

^Avril Lavigne-Smile^

^Adele-Rolling In The Deep^

^Beyonce-Run The World (Girls)^

^Cascada-San Francisco^

^Ke$ha-Blow^

^Lady Gaga-Judas^

^Nicki Minaj feat Drake-Moment 4 Life^

^Rebecca Black-Friday^

^Rihanna-California King Bed^

See you guys again on da next entry okey,luv ya...MuaxXx3

May 20, 2011

jEsSiE j iSsUE

^Jessie J^

Kali nih plax aku nak promote seorang penyanyi yang berbakat lagi serba boleh dari Britian.Dia nih dikenali Jessie J atau nama sebenarnye Jessica Ellen Cornish.Jessie jugak ialah penulis lagu Party In The U.S.A. yang pernah di popularkan oleh Miley Cyrus sendiri dan jessie jugak telah mendapat beberapa anugerah melalui lagu yang dia tulis tuh.

Pada tahun 2010 plax,Jessie mengeluarkan album dia yang pertama iaitu 'Who You Are',dalam album nih terdapat lagu2 hits yang best2 contoh nye Do It Like A Dude yang menjadi single pertama dalam album nih.Single yang seterusnye plax lagu Price Tag yang ramai gila2 lagu nih dan yang terhangat sekarang nih plax lagu Nobody's Perfect.

^Jessie J album cover^

Aku mule minat plax dengan Jessie nih lagi2 time dia nyanyi secara live suke betol aku tengok.Betol2 best laa perfomance dia,walaupon dia nyanyi sambil melompat2 n ade sampai baring2 plax tuh tapi suare dia tetap maintain macam suara dia yang original,alaaaa yang kita selalu dengar kat lagu2 dia tuh laa,xde laa sekejap naek sekejap turun macam daa pancit ala2 artis tuh.Kowg paam an maksud aku..??

Kalau kowg semua perasan laaa kan style Jessie J nih mirip2 jep dengan Gaga an??! Dengan style rambut dia,costume pelik2 dia dalam semua video,kowg ade prasan x nih??Hhmmm,pape jer laa pe orang nak cakap yang dia nih same macam Lady Gaga ker Lady Gigi ker Lady tah segala Lady,yang penting Jessie j nih unik and had a vocal yang tersendiri.Tapi yang xboleh bla nyer pasal Jessie J nih dia suke buat funny face kat semua music video lagu dia tuh,kalau xcaye kowg tgok laa sendiri nanti yep =)

Alang-alang aku daa story pasal Jessie J nih aku share laa tiga (3) skali gus Official Music Video dari first single dia sampai sekarang nih semua nye ade kat sini okey.Hope kowg enjoy dengan ape yang aku nak share with uols kali nih yep..Jumpe kowg lagi nanti,bye2..MuAxXx3X

^Do it Like a Dude^

^Price Tag^

^Nobody's Perfect^

gRAsIaS fOlloWeR & ViEWeR

Kowg semua ape kabor rini? Mudah2ah kowg semua sihat n happy sentiasa agar dapat teruskan hidup dan dapat tempuhi segalanye seperti biase =)

Okey first of all,aku nak ucapkan bebanyak terima kasih buat semua follower2 n viewer2 coz sudi luangkan masa kat blog aku yang xseberapa nih.Makin hari makin ramai plax yang follow,hari nih jer daa cecah sampai 63 orang. Jumlah viewer plax hampir 700 lebih,aku bersyukur sangat2 sebab dapat peluang macam nih.

Baru2 nih plax aku ade dapat berita gembira yang membuatkan hati aku xtenteram dengan perasaan happy dalam jiwe nih bila teringat pasal nih.Okey gini,aku bukak laa account nuffnang aku tuh,alaa nuffnang ruang yang pamerkan iklan kat blog kiter tuh.Kowg semua tau kan??! Then aku tengok laa jumlah income yang aku dapat sepanjang aku buat blog nih dari dulu2 sampai laa sekarang.

^Jumlah yang aku dapat dari Nuffnang^

Syukur alhamdulillah,jumlah income yang aku dapat tuh xde laa banyak sangat.Xpe laa sikit pon sikit lor asalkan dapat jugak duit free daripada yang xdapat langsung lagi parah,betol x??! ahaha.. Ini semua pon atas pertolongan kowg jugak,kalau kowg semua xde xdapat lor ownner blog nih merase semua nih.

Last words,Aku mohon sangat kat kowg please laa click iklan2 yang keluar kat tepi2 tuh n share laa blog nih kat account laman sosial kowg tuh okey.Pape pon,thanks lagi sekali untuk semua nyer.Luv you guys,MuAxXx3X...

May 19, 2011

yEAh, Im hOMe ...!!! aHAHa

Hello sumer reader setia blog nih,kowg sumer ape kabo?? Masing2 sihat x??! Syukur laa kalau sumer sihat2 ajer. Nak tanye nih,kowg surprize tak nih?? Mane xnye tibe2 jer owner blog nih update blog dia sendiri,tuari bukan main cakap kena tinggalkan segala2nye,last2.. Hhmmm,pelik2 jer owner blog nih tapi yang penting aku xtipu kowg yep.
Okey laa hari nih aku nak open jer secret aku kat korg sume kemane ajer aku pergi sampai heboh satu (1) kampung.Berape bulan yang lepas aku dapat panggilan masok Kem Pusat Latihan Khidmat Negara (PLKN) nih paggilan yang kedua bagi siri 8/2011.So,aku kene laporkan diri and wajib join bende tuh pada 15 May tuari sampai 30 Julai nih,dalam hati aku cakap "Owwh shit,mampos aku gi sane nanti!" Ahaha,terbaek kan =p

^Logo PLKN^

Aku gi laaa kem tuh,tau2 jer aku kene halau balik rumah coz aku memang xlayak pon join sebab ade problem dengan kesihatan sikit.Aku ape lagi melonjak suker lor,kebetulan aku memang xmau join pon kem tuh sebab xtahan wok.Thanks bebanyak lor kat tuhan sebab dah memperkenankan doa aku tuh,aku bersyukur sangat2.Tapi aku rugi jugak xjoin kem nih sebab xdapat belajar and segale pengalaman pahit manis kat dalam tuh.

Kat kem tuh aku dapat laa jugak rase kehidupan bebudak kem selama tiga (3) bulan kat situ walaupon aku cume bermalam satu (1) hari jep. Hhmmm,memang seksa weyh duduk dalam tuh dengan xde members,xde buat activiti best2 pon,suasana menyakitkan mata,tempat kem yang kecik xberapa luas,n macam2 lagi lor.Soal makanan plax dengor2 citer,minggu pertama semua nyer sedap2 masok minggu kedua plax dapat laa makan nasi n lauk2 separuh masak.Xker sakit perut nanti ??!


^Surat yang aku dapat (pakai pos laju meyh)^

Last words,blog aku kini kembali active.Have a great day yer =)

May 14, 2011

pEMBeRItaHUaN pEnTINg

Sudah sampai daa time nyer untuk aku pergi buat sementara waktu tinggalkan blog, facebook, twitter, handphone, lappy, lagu2 fav, and sumua benda yang aku miliki sekarang nih.Bunyi nyer macam aku nak mati jer kan??! Aku belom nak mati lagi laa tapi hakikat nyer aku akan kena lalui jugak.

Kemane blogger bwa&es nak pergi smpai tinggalkan segalanya?? Ahaha,yang tuh aku akan story kat korang bila aku daa balik semula okey tuh pon kalau korang setia follow blog aku nih.. Mudah2an uols still keep follow blog nih walaupon informasi kat bahagian kiri and kanan tuh tak ber_ubah2..

Last words,tunggu kepulangan aku untuk more story k...Kalau xsabo sangat,doa2 laaa aku nih cepat balik yer..bye sumer reader setia que,jaga diri tuh bbaek tau.Have a nice day =')

xOXo

May 13, 2011

tOLoNG vOte UnTUk BloG NiH

Hai semua reader blog setia kue,jumpe lagi kiter kat sini lagi yep. Thanks bebanyak laa pada sesapa yg still setia tok follow blog bertaraf high class nih,ahaha bertaraf high class ajer,citer kat blog pon entah pape yang mengarut ade hati bertaraf tinggi =p

Pape pon,terpulang laa kat diri masing2 tok labelkan blog aku nih bertaraf tinggi or rendah asalkan blog aku nih sentiase update dengan informasi2 terkini..Okey hari nai aku nak mintak tolong korang sikit,mudah2an korang ley tolong aku...Baru2 nih aku ade ambik part dalam Contest DiGi WWWOW AWARDS,sia ade banyak kategori tapi aku cume ambik Blogger Of The Year sahaje

^Logo Contest^

Caranya korang click link nih http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=120511112537230 then korg login facebook korang kat page link yang aku bagi tuh.Daa login,korang terus jer vote untuk blog nih.Simple jer kan,hope sangat2 korg dapat tolong aku.Pape pon,thnks bbnyak to ssape yang vote untuk blog aku yang xseberape nih =) Have a nice day guys

^Jangan Lupa Vote Blog Nih^

May 8, 2011

dApaT hADiaH dARi hOt Fm

Seperti mana yang korang bace tajok besar kat atas tuh,aku syukur amat sangat2 sebab hari nih aku dapat hadiah gempak.Masok kali nih aku daa dua kali dapat hadiah yang same dari syarikat pon syarikat yang same.Mesti korang nak tau sangat kan pe hadiah yang aku dapat tuh??!

Hadiah yang aku maksud kan tuh ialah cek wang tunai berjumlah RM200.00 nih sebab nye aku daa menang dalam beberape part contest yang Hot Fm anjurkan.Kalau korang xpercaye kat bawah nih bukti-bukti nyer okey ^.~

^Muka depan surat (siap promote alamat meyh)^


^Muka belakang surat (pakai pos laju GDex)^


^Isi kandungan dalam surat (cek wang tunai meyh)^


^Jumlah duit income (maap,image low quality plax)^

Tuh jer bukti nyer yang aku dapat tunjuk walaupon xberapa kukuh bukti nye.Pedulik ape aku,asalkan ade logo Hot Fm tuh pon aku rase daa cukup bukti untuk korang.Kalau korang nak menang macam aku nih rajin2 laaa dengor Radio Hot Fm nih atau view2 laa laman web rasmi nye http://hotfm.com.my/ ceyh waaah siap tolong promotekan sekali plax tuh. Hai maklom laaa,daa menang dapat duit sape yang xsuke an?

Pape pon aku mengucapkan bebabnyak terima kasih kepada Hot Fm sebab beri owner blogger nih menang kali nih =) mudah2an akan datang aku diberi peluang masyuk macam nih lagi,,amin...

May 3, 2011

tHAnKS bEbAnyaK yEp

Aku betol2 mintak maap sebab daa heboh kan story pasal lover aku kat korang sepatut nye hal nih patut di secret kan dari sesape pon.Tapi xpe laa sebab nih pon name nyer blog,suke hati kiter laaa nak tulis pasal pe pon an?? Hhahaaha ;p

Today aku nak ucapkan laaa bebanyak terime kasih kat follow yang baru jer join blog nih sebab aku tengok makin hari makin bertambah plax jumlah follow aku nih seramai 60 follower,aku pon pelik ape jep yang best sangat blog aku nih sampaikan ade peminat yang ramai macam nih sekali ?? pape pon aku bersyukur kepada tuhan sebab memberi aku peluang macam nih.

Blog nih makin lame makin ramai follower tapi income dari penaja xbanyak laaa plax,haish.. Sesekali korg view please laaa click iklan2 kat tepi tuh okey,aku nak jugak tulis citer mahal2 macam nih dengan bergaji ikot standart story nyer gak,,hehhee =p

Okey laaa,,de time lagi aku story lagi yer reader2 kue... keep follow,muaxxx3X

May 1, 2011

bErhAraP T_T (ParT II)

Bufday lover yang paling2 aku sayang daa pon berakhir semalam 1st Mei,harapan aku pada hari bufday dia sebebnarnya nak ajak dia gi date.Nak wat macam mana daa aku call and send text kat dia pon dia wat xtau jep,pe laa nasib aku nih maybe dia tengah sibok celebrate bufday dia tuh dgn orang yang lagi dia sayang sangat2 dari aku kot =( nasib baek laaa aku ade kawan baek ajak hangout time bufday dia semalam dapat laaa aku tenangkan pikiran aku nih pasal dia. 

Aku rase dia belom bersedia lagi nak jumpe aku,ye laaa kite orang baru jer couple dalam tiga (3) bulan lebih.Seperti yang korang tau sebelom2 nih,pertengahan bulan May nih jep aku daa xde kat tempat asal aku nih lagi so macam daa xde harapan rase nyer nak jumpe dia dalam masa yang terdekat nih.Nak xnak kena laaa gi date time aku daaa selesai semua benda masalah aku dulu.

Agak2nye dia tuh serius ker dalam relationship nih??! Atau dia sajer2 jep nak maen perasaan aku nih??! Bila bercinte2 nih kowg tau jer laa an sumer bende lover kiter akan cakap kat kita siap berjanji macam2 lagi,xtau laa pe perasaan dia terhadap aku nih.Aku berharap sangat2 perasaan dia terhadap aku same dengan perasaan aku kat dia selama nih.Ape yang aku mahu kan dari dia cume kebahagiaan jep,kebahagiaan sampai akhir hayat.

Akhir citer xbrape sedih aku nih,aku betol2 berharap yang si dia tuh ade simpan perasaan cinta,rindu,sayang,risau n ambik berat tentang aku.Sape yang tau one day kite orang akan gi date n happily ever after.Mudah2an hubungan kite orang nih akan di rahmati oleh Nya.Amin.

Tamat....