January 21, 2016

ChoOsEn SONgs BuLAn NIh (ThROw BAcK EdiTiON)

Hello Hello Hello gaisss.. Jumpa lagikk kita kat sinih... Okeyhh, entry kali nih aku nak share lagu yang telah di remake and aku suka sangat-sangat dengar version yang baru nih walaupon cuma akustik semata-mata.
 
Lagu yang aku nak share nih tak de laaa banyakk sangat, cuma satu (1) lagu sahaja tapi banyak plak version nyer.. Aku sungguh tak sangka jugak dua (2) artis yang dulu nyerr pernah dissed antara satu (1) sama laen boleyhh berkolaborasi dalam satu (1) lagu... Artis yang aku maksud kanz tuh ialah ....
 
 ^ Ariana Grande + Miley Cyrus ^
 
Lagu yang dowg cover atau kata laen diremake semula nih asalnyer daripada penyanyi Australia, CROWDED HOUSE. Kemuadian nyer dinyanyi kanz semula oleyhh Sixpence None the Richer, seterus nyer siri tv GLEE. Last sekali baru laaa Ari and Miley..
 
Let's throwback daripada lagu pertama nyer release sampai laa lagu nyer remake semula pada hari nih..
 
1. 1986 
 
2. 1991
 
3. 2003
 
4. 2012 - 2013
 
5. 2015
video
 
Orait, nih jer yang aku boleyhh share untuk issue kali nih.. Malas nak type panjang-panjang... Ape-ape pon thanks bebanyak bagi siapa-siapa yang sudi luangkanz sikit masa kat blog aku nih yer and tak pernah berhenti support aku untuk update blog nih until now.
 
P/S :: Untuk memainkan lagu di setiap version, TEKAN pada NAMA ARTIS dibawah gambar.
via Youtube, Wikipedia dan Google =)

January 17, 2016

JOMs TeRbANg kE aWAn bIrU (PArT OnE)

Assalamualaikum... Ape kabor semua ?? Daa bersawang daaa pon blog nih (*Harap belom ade hantu lagikk berpenghuni rumah kedua aku nih.. HUHU seram meeyyh)
 
Skipp skip skip... Tahukah kowg kenapa tajok entry kali nih macam tuh ?? Baru-baru nih (rasa nyer macam minggu lepas kot) aku hadiri interview terbukak as Cabin Crew atau erti kata laen Flight Attendant or in Bahasa Melayu nyer bermaksud Pramugara...
 
So aku pon cuba laaa peluang yang ade nih untok join this team
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
^ AirAsia Airlines ^
 
Aku just cuba nasib seja, "tuah ayam nampak kat kaki, tapi tuah manusia siapa jak yang tau" lOLz... Semasa interview nih dijalankan, setiap orang yang datang temuduga nih kena hadapi lima (5) peringkat untok terus ke peringkat berjumpa dengan orang kuat atau orang-orang atasan AirAsia nih... Dan Alhamdulillah,, aku lepas kesemua peringkat tuh dan berjaya di interview dengan orang atasan macam aku kata tadi tohh...
 
Setelah diri aku dinilai dari segi percakapan (speaking mat saleh n malay), body language (catwalk), and penampilan dress up aku... Dowg macam bagi aku harapan untok jadik one of their team... Hhmmmm tah laaa,, aku tak kesah laaa sama ada aku dapat kerja nih atau tak.. Sekurang-kurang nyer aku sudah ade pengalaman mintak kerja macam nih dan aku rasa puas hati sangat bila aku dapat perform time temuduga tuhh tuari..
 
Ape-ape pon tunggu jak laaa keputusan yang dowg hantar by email tohh dua (2) minggu dari tarikh temuduga tuari [08/01/2016]... Its means by next weeks laa.. Segala keputusan dowg aku redha... Kalau kali nih aku tak berjaya, aku akan cuba lagik akan datang (NEVER EVER GIVE UP UNTOK KEJAR CITA-CITA)
 
Kowg doa-doa kanz laaa yer, segala nyer demi keluarga aku... Demi life aku jugak.. Insyallah =)
 
P/S:: kalau aku da dapat result nyer aku story lagik yerr... Keep up to date bebeyhh, Chiiauu