December 31, 2011

IsSUe HeEls mERaH

Issue hari nih pasal heels berwarna merah, kowg cuba teka sape pernah pakai heels nih ??!


Tau ker tak sape pernah pakai heels nih??! HAHA aku daa agak daa kowg semua xtau sape pernah pakai heels nih, jawapan nyer mesti laaa artis febret aku 'Britney Spears'. Dia pernah pakai heels nih dalam music video 'If You Seek Amy'.

^Britney Spears^

Chumil kan heels merah yang dia pakai tuh? Aku suke sangat tengok design nyer, pape pon aku harap kowg enjoy MV lagu 'IYSA (If You Seek Amy)' nih. Perhatikan laa yer babak Britney pakai heels nih k memang sesuai sangat dengan dia huhuii

^If You Seek Amy^

dAiLy NiGHt mOViE [d.N.m]

Malam nih pukol sepuluh kat tb3 ade movie boombastik nih..

^Wanted (2008)^

^Official Trailer^

Aku daa tengok movie nih daa tapi separuh jalan jer laaa.. Jadi malam nih aku nak tengok movie nih sampai habis kalau boleyh laaa huhuii.. Jom tengok same2 =P

December 30, 2011

MeMOrI yEaR 2010/2011 (aDmIRe)

Hai reader ku cayang, kowg semua ape kabar? Aku harapkan semua sihat sentiase. Hari nih aku nak citer sikit kisah yang belom pernah aku bagitau kat kowg semua (kiranyer kowg semua nih bertuah laa coz nih kes yang paling aku suke sangat nak share).

Kowg semua tau yang aku nih kapel dengan person yang gambar dia ade kat bahagian kiri blog aku nih an, tapi nih story mase sebelom aku kapel dengan dia lagi. Pada akhir tahun 2010 n nak masok 2011 xsilap aku laa, aku kenal dengan mamat nih kat fb. Pergh memang jambu n market gilax laa dia ni xsangke plak aku layak jadi members dia.

Bertuah laa sape dapat kat dia nih..
^Hasrul^

Erm, sorry yer Hasrul sebab i ambik pict u untuk publish kat blog i nih. Hope u xmarahkan i huhuii =)

Nih baru 'admire' kat Facebook, my god 'admire' fening2.. Soon aku tunjuk kowg sowg lagi 'admire' kat Twitter k, yang penting semua nih kisah lame.. Aku xde niat langsung nak maenkan perasaan orang laen, hope kowg paam =P

dAiLy NiGHt mOViE [d.N.m]

Malam semalam aku tengok movie nih sowg2 kat bilik, aku ajak kapel aku tengok sekali dia xmau.. Alasan dia daa tengok movie nih -,-'

^Ombak Rindu^


^Official Trailer^

Sebenarnyer aku kurang sikit dengan movie melayu nih, tapi bbudak aku kat Facebook tuh daa heboh bagai pasal movie nih best tuh aku nak tau sangat2 pe yang best nyer..

Citer nih leyh tahan laa, ade babak nak buat aku nangis tapi xterkeluar plak air mata aku nih tapi bila aku bayangkan kalau babak dalam movie nih terjadi kat aku dengan kapel aku terus aku xleyh tahan lagi, meleleh terus kot air mata aku nih huhuii =P

Sape2 yang belom tengok lagi movie nih better kowg try tengok k..

rUpA PutERi2 dIsNEy yAnG rEaL

Haaa~ issue hari nih yang aku nak share kat kowg ialah pasal rupe puteri2 disney bila diedit djadikan real n bukan animasi yang kowg semua kenal mase kecik2 dulu kat dalam tb..

^Princess Aurora (Sleeping Beauty)^

^Pocahontas (Pocahontas)^

^Mulan (Mulan)^

^Princess Megara (Hercules)^

^Ariel (The Little Mermaid)^

^Princess Jasmine (Aladdin)^

^Belle (Beauty and The Beast)^

Pe pendapat kowg bila semua puteri2 disney animasi kartun nih diedit jadikan manusia real??! Cun kan dowg nih huhuii =P

December 27, 2011

pAgE KAtY pErRy MAlAySIA kAt fAcEBoOk

Huhuii aku diberi tugas yang besar semalam, ade sowg members facebook aku nih admin kepada page 'Katy Perry Malaysia' so dia mintak tolong aku same2 jadi admin untuk page tuh..


^Defult Picture Page Katy Perry Malaysia^

Jadi admin nih bukan senang k, semua perkembangan baru fasal Katy Perry nih kena ambik tahu then share kat page nih.. Kalau x nanti fans Katy Perry kat Malaysia nih xtau pape jadi kat dia =P

Pape pon kowg g laa click LIKE kat page facebook KATY PERRY MALAYSIA nih yer, terima kasih atas kerjasama kowg semua, please share2 dengan members kowg yang laen suruh dowg LIKE jugak yer, TQ ^,<

lAgU cINtA UntUkMu

Lagu nih aku tuju khas untuk kekasih aku yang paling aku sayang sangat2.. Hope dia baca post aku yang nih n dia sukakan nyer..

^Rihanna^
Teka laaa lagu Rihanna yang mane untuk kapel aku?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Teeeeeeeeeett, jawapan nyer ialah lagu..

^You Da One^

You Da One Lyrics v
[Intro]
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is my love
[Rihanna]
Baby, I love you, I need you here
Give me all the time
Baby we meant to be
You got me, smiling all the time
Cause you know how to give me that
You know how to pull me back
When I go runnin, runnin
Tryin' to get away from loving ya
You know how to love me hard
I won't lie, I'm falling hard
Yep, I'm falling for ya but there's nothin wrong with that
[Chorus]
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is my love
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is mine
[Rihanna]
Baby come, tear me now, hold me now
Make me come alive
You got the sweetest touch
I'm so happy, you came in my life
Cause you know how to give me that
You know how to pull me back
When I go runnin, runnin
Tryin' to get away from loving ya

You know how to love me hard
I won't lie, I'm falling hard
Yep, I'm falling for ya but there's nothin wrong with that
[Chorus]
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is my love
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is mine
[Bridge]
And Yes I'm kinda crazy,
That's what happens baby,
When you put it down
You should've give it to me
Good like that,
Should've hit it like that,
Had me yellin' like that
Didn't know you would've had me coming back
You the one that i'm feeling
You the one that i'm loving
Ain't no other, that's like you
No there's just one, one, one
No baby just one, one
I bet you wanna know
[Chorus]
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is my love
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is mine

December 26, 2011

lEsbIan vS GaY

Aku nih jenis yang minat dengan entertainment yang berkaitan dengan omputeh, sorry laaa kepop2 nih xmaen laa huhuii.

 Jadi topic nyer sekarang nih, aku saje2 nak share kat kowg penemuan 'songsang' kat movie2 omputeh nih.. Berani betol artis barat nih buat aksi songsang, name pon barat an hehe (tengok jer laa sape artis nyer)

^Leighton Meester^

^Hilary Duff & Vannesa Szhor^

^Megan Fox & Amanda Seyfried^

^Kristen Stewart & Dakota Fanning^

^Robert Pattinson^

^Daniel Radcliffe^

^Ed Westwick^

Tuh jer laaa stakat nih, sebenarnyer ade banyak lagi tapi aku malas laa nak wat entry nih panjang2 coz makin panjang makin xde mood aku dbuatnyer... Bila aku tengok semua nih, aku tertanya2 comolot dengan sejenis nih best ker?? Same ker feeling nyer bila kita kissing dengan bukan sejenis??! Sape leyh jawab?

aKU NgIdAmkAn ....

Sebenarnya aku daa lama ngidamkan nak memiliki sebuah...

^Ipod Nano Apple^

Macam bangang jer kan ?? Tapi nih laa realiti nyer.. Aku nih boleyh laa dikatakan ketinggalan zaman coz benda alah nih daa expired (zaman mp4 daa berakhir) tapi aku baru rase obses nak pakai gadged nih..

 Maklom laa aku baru ade sikit duit nak beli benda nih, yang betol2 menghampakan aku lagi mp4 nih bersepah kat kedai tapi semuanyer ciplak (buatan China). Aku sanggup habiskan duit se-mata2 beli barang yang aku nak tuh walaupon mahal sekali pon sebab nanti kita puas hati dengan kualiti barang mahal (barang original).

Mintak2 laa impian aku nak benda alah nih akan tercapai. Kalau ade sape2 nak bagi aku barang nih xpon hadiah anniversary ker, aku bersyukur xterhingga sangat2 huhuii =P (kowg jangan pandang rendah dengan barang nih k, aku tau sekarang zaman BB tapi xguna kowg terhegeh2kan barang yang baru kat pasaran setakat nak menunjuk2 k).. Pk2 laa ye ^.^

xPuAS hAtI dEnGAn tuUuuUTts !!

Kowg tau x aku gilax menyirap dengan teman lelaki aku nih tau, dulu bukan maen bila aku tulis pape yang macam ambik berat kat status dia tuh, dengan automatik comment aku kena delete (konon nyer xmau members dia tau yang dia tuh kapel dengan aku n suke kat lelaki).

Tapi sekarang nih plak, ade sowg members fb dia nih comment status dia macam aku buat dulu2 tuh tapi dia langsung xdelete comment jantan tuh. Aku tengok setiap ape yang laki aku post kat fb mesti jantan tuh comment skali, xde satu (1) status pon dia xcomment.. Aku mula curiga, aku pon tanyer laki aku tapi laki aku cakap dia xkenal jantan tuh -,-'

Nih laaa jantan tuh...
^Beware, better watch it !!^

Hhmmm pape pon aku xleyh nak buat pape melainkan nasihatkan laki aku, lagi pon benda nih daa pon terjadi, nanti kang aku desak laki aku untuk jujur laen plak jadi nyer so better aku diam. Persoalan nyer sekarang sape jantan nih?? Ape yang dia nak kat laki aku?? Kenapa laki aku layan jantan nih macam daa lame kenal n bukan macam xpernah kenal langsung??

Sumpah aku marah sangat2, Tolong laa aku dengan laki aku tuh daa kawin k.. Puas aku cakap kat laki aku kalau dia betol2 ade yang laen n kapel dengan orang laen senyap2 better ceraikan aku tapi dia kata xde jadi aku percaya laa cakap dia tuh. Yang aku harapkan sekarang nih hubungan aku dengan laki aku akan berkekalan panjang n xkan pernah putus asa dalam percintaan antara aku dengan laki aku nih, amin2.. (aku xmau putus dsebabkan hal BODOH macam nih)

December 25, 2011

sElAmAt MEnyAmBUt HArI nAtAL

Hari nih masuk sudah December 25th, atas kesempatan nih aku nak mengucapkan Merry Christmas kat sape2 yang menyambut perayaan nih di seluruh dunia xkira celah mane kowg duduk sekali pon ye =)


Okeyh laa aku tinggalkan kowg semua dengan lagu favourite christmas aku nih yer,, hope you guys enjoy it.. Jumpe kowg lagi nanti, bye !!

^Selena Gomez & The Scene-Winter Wonderland^

^Miley Cyrus-Rockin' Around The Christmas Tree^

dAiLy NiGHt mOViE [d.N.m]

Malam nih malam sebelum Christmas, jadi aku plan malam nih nak tengok movie time aku sekolah dulo2 =P

^The Lizzie McGuire Movie^

^Official Trailer^

Dulu time sekolah, movie nih movie favourite aku tau.. xtau laa kenape aku obses dengan movie nih dulu2 haish.. Kalau kowg belom tengok lagi movie nih kowg g laa cari n tengok laa sendiri best or x k =)

NeW vERsIOn Of MAdOnNA

Sape jer new version untuk Madonna tuh??! Haaa~ aku rase daa ramai tau kes nih, opkos laaa penyanyi num. #1 kat Malaysia nih Dato Siti Nurhaliza.. Hhmmm aku ade baca artikal nih yang gossip mengatakan si Siti nih sanggup tidak bertudung sebab nak jadi ala2 Madonna gituh..

Nih antara cover Siti Nurhaliza sebagai Madonna yang kemungkinan di muka depan majalah GLAM Malaysia pada January 2012 (gambar penuh kontroversi) -,-'





Entah yang mane satu (1) tah jadi cover depan majalah GLAM tuh, HAHA aku rase majalah Glam tok bulan January nih comform laku punyer laaa disebabkan cover depan yang vogue macam nih.. Pape pon Siti Nurhaliza nih memang gempak laa bagi aku (tabik 4 dis gurl) ^,<

Hope soon ade artis Malaysia yang laen jadi ala Britney Spears plak huhuii =P

QayYUm bAcK tO tOWn

Yea, sampai sudah masa nyer kampus aku (UiTM) cuti.. Hhmmm sedih nyer, cuti aku xlama pon just seminggu jer.. Tapi xpe laa asalkan aku dapat balik ke tanah kelahiran aku sendiri kat Jay_Bee (Johor Bahru)

^Mercu Tanda Johor Bahru^

Okeyh2 aku start cuti dari 24/12/2011 hingga 3/1/2012.. Hope dalam minggu nih aku xde laa terperap kat dalam rumah nih macam dulu2.. Sape2 please laaa ajak aku keluar hangout, nak tunggu laki aku memang xlaaa coz dia jauh (berharap jugak dapat keluar date dengan dia nanti, hope dapat amin2) erm

December 24, 2011

NicKnAmE yAnG dIbERi vOL. II

Fuck yeah, kowg still ingat lagi x entry yang aku tulis baru2 nih pasal dapat nickname bangang2 dari senior2 kat kampus aku tuh?? Hhmmm yang belom tuh kowg bace laa dulu kat entry 'nih' =)

Daa bace?? Okeyh aku nak wat sambungan nyer hari nih, Minggu yang lepas aku dengan members yang laen dipanggil dengan senior2 untuk buat induction lagi.. Aku pon kenalkan laa diri aku kat dowg n citer sikit pasal kenangan manis n pahit aku kat dowg..

Last2 name yang dowg heboh bagi kat aku is 'BA.KU' huhuii (bangang kan??) Okeyh2, makna Ba.Ku tuh plax ialah "Basket(nama senior) Stim Tengok Aku".. (Ba tuh untuk Basket, Ku tuh untuk Aku.. Dowg ambik word depan n belakang tuh jer). Pe pendapat kowg dengan nickname baru aku nih?? -,-'

December 23, 2011

dAiLy NiGHt mOViE [d.N.m]

Beberapa hari lepas aku dengan sorang classmate aku nih keluar laa tengok movie nih kat area kampus aku...

^The Roommate^

^Official Trailer^

Movie nih not so bad laaa, best ape penuh dengan triller, suspen, n serba serbi yang mencemaskan laaa.. Aku rase kowg pon patut tengok movie nih k ^,<

December 18, 2011

eNgAGEd !!

Sekarang nih satu (1) dunia dah heboh pasal Britney Spears, 30 bertunang dengan Jason Trawick, 40 baru2 nih.. Hhmmm pe pendapat kowg semua, padan ker dowg nih??!


Hhmmm mood aku sekarang daa keliru sama ade nak sedih atau pon happy dengan gossip nih? Tapi xpe laaa aku harap penyanyi yang aku minat nih akan kekal bahagia dengan tunang kesayangan dia tuh. Cepat2 kawin yer Brit ^,<

December 17, 2011

UnDIaN dArI PEmbAcA

Nih laa rate yang kowg semua undi kat blog aku sebelum2 nih..


Lepas nih kowg jangan laa buat2 lupe untuk vote k ape yang aku tanyer kat blog aku nih yer (saje nak tengok respon kowg). ^,<

hArApAn dAlAm pERcINtAaN

Hhmmmm macam kowg baca tajuk atas tuh aku nak luahkan harapan aku dalam percintaan jer hari nih. Xsangke aku daa lame setia kat teman lelaki aku. Sepanjang kapel tipu laa kalau xbergaduh dengan dia an?? Kata orang gaduh dalam percintaan tuh akan mengeratkan hubungan kita lagi (memang betol pon) =)


Tapi yang paling aku terasa sayu dihati aku selama nih ialah aku xpernah berjumpa langsung dengan siapa2 yang pernah kapel dengan aku sebelum nih termasuklah teman lelaki aku yang sekarang (maklom laaa cinta muka_buku, lagi pon dia stay jauh).

Aku tau aku dan dia boleyh kekal lame, tapi yang aku harapkan suatu hari nanti sebelom aku pergi aku nak sangat rase nikmat percintaan tuh didepan mata aku sendiri bersama dengan dia. Maksud aku nikmat percintaan tuh mesti laa berjumpa, kongsi2 minat @ hobi, keluar date same2, n macam2 laa yang melibatkan dunia kami berdua.


Untuk pengatahuan semua, aku daa lame tunggu saat2 untuk berjumpa dengan kekasih aku buat kali pertama kalinya dalam hidup aku. Ada yang kata keluar date nih best sangat n ade yang kata xsyok langsong. Hhmmm aku teringin nak tahu sendiri ape feeling bila keluar jalan same2 dengan orang yang kita sayang tuh.

Kadang2 tuh aku jelous jugak tengok semua kawan2 aku keluar date dengan kapel masing2, yang paling aku bertambah jelous nyer lagi bila dowg balik dari date tuh macam2 benda dowg cerita sepanjang date erm (untunglah jadoh tuhan bagi kat kowg dekat2). Maybe nih jer kot harapan aku dalam percintaan setakat nih, moga2 harapan aku nih akan dimakbulkan Amin2...

December 16, 2011

pROblEM KEsIhaTAn lAgI !!

Hey2, pe kabar semua reader yang paling aku sayang? Hari nih aku nak kowg2 semua ambik pengajaran dari ape yang terjadi pada aku baru2 nih.

Aku baru balik dari hospital lagi disebabkan aku ade Blood Presure, hari nih jer doctor sudah ambik darah aku sebanyak enam (6) botol..


Start minggu depan aku kena selalu jumpa dengan doctor -,-' Hope BP aku nih akan capat turun, aku xnak hal nih melarat n aku xnak mati cara macam nih (risau).

Aku harap kowg2 yang baca post nih tolong laaa jaga kesihatan kowg tuh yer jangan jadi macam aku nih (muda2 ade darah tinggi).

December 15, 2011

cAstInG cAlL !!

Hai, jumpe dengan aku lagi rini huhuii.. Orait2 hari nih aku nak share story pasal aku gi uji bakat berlakon teater kat kampus aku.. HAHA nih laa kali pertama aku gi uji bakat berlakon tau, Sumpah aku bengang gilak time uji bakat tuh, siyes...


Macam nih, aku nampak poster uji bakat nih bersepah2 kat dinding fakulti aku. Posternyer betol2 menarik perhatian aku n aku rase betol2 berminat nak cuba nasib. Last2 aku beranikan diri n cuba nasib dalam dunia lakonan nih.

Banyak benda laaa dia suro perserta2 buat, tugasan2 yang dowg suro buat is...
  • Lakonkan situasi spontan.
  • Buat pelbagai emosi berdasarkan soundtrack yang dowg mainkan.
  • Lakonkan watak yang terdapat dalam skrip yang dowg bagi (boleyh tengok skrip).
Aku tengok perserta sebelom giliran aku semuanyer hebat2. Sampai kat aku terus fail (tapi xtau lagi laa dapat berlakon or x, nanti dowg inform pakai phone). Kalau xdapat berlakon pon xpe aku xkesah sangat, aku join benda tuh pon sebab suka2 jer. Kalau ade rezeki aku dalam berlakon nih bagos laa, aku bersyukur sangat2 =')

Pape aku akan update pasal nih kalau aku dapat berlakon or tak okeyh, hehe bye semua. Jaga diri tuh elok2 k MuAxXx3X.

December 10, 2011

NicKnAmE yAnG dIbERi

Haish, bengong tau senior2 aku nih.. Okeyh2 macam nih citer nyer, aku daa stay kat kolej hampir tiga (3) minggu then senior2 aku pon try laaa cari nick_name tok junior2 dowg macam aku nih...

Mula2 ade sowg senior nih bagi aku nick_name 'Baby' sebabnyer dia xkenal sape lagi aku then dia pon panggil sape2 person yang dia xkenal tuh dengan name 'Baby'..

Tuh satu (1), lagi satu (1) nih plak ade senior laen nak bagi nick_name aku 'AIG' ker 'AIR' tah laaa yang mane satu (1) sebab bunyik time dowg sebut lebih kurang jer, aku pon kompius.. Makna di sebalik nick_name tuh "Am I Gay"... Siot an?? Dia tanyer aku nak ker xmau gelaran tuh? Aku jawab laa xmau then dia nak marah2 plak (BODOH!!)

Sekarang nih senior2 tengah fening kepale ape nick_name yang sesuai tok aku... hhmmm hope dowg bagi yang best2 n maksud name tuh ade makne yang menarik.. Nanti aku update ape name yg akan dowg panggil aku sampai aku graduate nanti k.. Bye =)

hApPy YeEpy

Siyes aku happy gaban hari nih sebab handphone aku yang rosak tuh daa elok macam dulu daa (kad sim xleyh nak bace, selau kena error jer bila onkan phone)... Huish, gembira xterhingga laa aku rasekan sekarang nih.. Phone yang aku baru jer aku baiki tuh model

^Nokia 2600^

Hehe maybe ade antara kowg mesti cakap aku nih ketingalan or xmaju.. For that aku katakan NO, sebabnyer aku nih datang nyer dari family yang xberkemampuan tok beli phone yang canggih2.. Cikai2 macam nih pon daa okeyh bagi aku, asalkan boleyh call n send msg kat sape pon daa memadai..

Pernah laa jugak aku try pakai BlackBerry senior2 aku, tapi aku kena gelak sebab aku xpandai pakai phone tuh.. Sumpah aku xtipu korg, tuh laaa tok kali pertama aku mencuba guna phone canggih macam tuh.. Aku xkesah dowg nak gelakkan aku asalkan aku daa ade pengalaman pakai benda tuh..

Hhmmm nasib baek laa time betolkan phone nih aku xkena ketok habis2, kalau kena ketok melayang laa duit aku.. Mula2 aku g kedai nih, harga dowg tetapkan RM 90 #fening2. Then g kedai laen plak dowg just mintak RM25 jer huhuii puas hati laa.. Cepat plak tuh dowg repair, hope phone nih okeyh2 jer n xde rosak2 lepas nih =)

December 9, 2011

bArBie

Firstly aku nak mintak maap sebab aku daa lame xupdate blog aku nih haaa~ (maklom laaa banyak kerja aku kena uruskan)..

Okeyh2, rini aku just nak share gambar2 patung Barbie yang betol2 menarik perhatian aku (theme: celebrities)..

^Taylor Swift^

^Nicki Minaj^

^Katy Perry^

Daa laaa cukup laa tiga (3) gambar nih, ade yang menarik lagi nanti aku share k.. Aku malas nak wat entry panjang2 sebab aku daa xlarat nak post pape coz penat + xde mood.. K laa jumpe lagi nanti n jaga diri kowg elok2 =)

SyUkUR xtERhInGGa

Akhirnye kembali sudah si dia kat Malaysia nih, sape 'si dia' tuh ??! Haaa~ opkos ler nenek sedara aku.. Dia baru jer balik dari Mekah sebab menunaikan haji beberapa bulan yang lepas..

Aku happy gilax sebab nenek aku selamat pergi and balik, hhmmm macam2 ole-ole nenek aku bawak balik... Minggu nih aku memang penat giler, mane xnyer dengan assiment lagi kenduri selamat nyer lagi.. Hhmmm tapi xpe laaa aku puas hati semua nyer hampir sattle..

Alhamdulillah setakat nih semua nyer berjalan dengan lancar =)

December 2, 2011

dAiLy NiGHt mOViE [d.N.m]

Haha sebenarnye aku nak tulis pasal nih seminggu yang lepas tapi xde masa nak tulis.. Okeyh2, gini citernyer seminggu yang lepas aku keluar jalan2 dengan adik aku then secara xsengaje malam tuh aku teringin gilax nak tengok movie nih kat wayang...

^The Twilight Saga:Breaking Dawn Part 1^

^Official Trailer^

Not so bad laaa movie nih, aku suke part Bella & Edward g honey_moon... Paling menggejutkan part ending movie nih tau, nak tau ape jadi? Kowg try laa tengok movie nih sendiri yer by the way aku mintak maap sebab lambat share pasal nih ^,<

:: EnJOy tHE MOvIE gUyS ::

November 27, 2011

cIntA sAmA dIA gIlAx2

Aku xnak membebel panjang sebab hari nih macam2 benda aku kena buat.. Hari nih aku cuma nak luahkan yang aku nih betol2 sayang and cintakan teman lelaki aku tuh huhuii (terkejut?!)..

Aku tau aku daa buat banyak masalah kat dia n menyusahkan hidup dia tapi dia tetap sabar and tetap nak teruskan hubungan dengan aku.. Dia person yang paling2 memahami aku tapi sayang aku belom ada peluang untuk berjumpa dengan dia laa erm =(


Aku berharap satu (1) hari nanti aku berpeluang berjumpa dengan dia, cinta jarak jauh nih bukan penghalang bagi aku dan dia.. Susah senang cuma aku dan dia, betapa bahagianya dapat kongsi cinta dan kasih sayang dengan kekasih an ?? ngeee~ ^,<

November 26, 2011

dAiLy NiGHt mOViE [d.N.m]

Hai, maap ler coz daa lama xupdate blog nih.. Adesh, banyak keje kot kena buat... Pape pon macam biase aku nak share movie yang aku nak tengok malam nih huhuiii =P

^High School Musical 3:Senior Year^

^Official Trailer^

Sape2 nak tengok movie nih, kowg leyh tengok kat TV3 jam 10 P.M. nih... Cerita nih buat aku teringat zaman movie nih mula2 keluar, aku siap mati2an kumpul segala bagai koleksi yang ade hehe (gilax2 die hard fans).. Hope malam nih enjoy dis movie =)

November 13, 2011

pROmOtE TwIttEr

Orait2 hari aku nak menggedix sikit, sebenarnyer aku daa lame pakai account twitter nih tapi xde follower hehe.. Erm pada sape2 yang ade account Twitter nih, follow laa twitter aku nih skali k huhuii..

^Profil & Link account Twitter aku^

Aku harap sangat kowg sudi follow Twitter aku nih, sape2 yang daa follow tuh thanks bbnyak aku ucapkan.. Insyallah aku akan follow kowg balik ngeee~ ^,<

UNtUK SpM cANdIdAtEs

Hoi haha, aku xbanyak masa hari nih coz aku buzy packing lagi nih.. Memandangkan esok 14/11/2011 merupakan hari peperiksaan SPM, aku nak ucapkan semoga berjaya kat semua calon yang menduduki peperiksaan nih yer..


Walaupon kowg tengah exam, kowg still ade masa untuk ulangkaji subject2 pada esok harinya (belom terlambat lagi laa).. Aku doakan kowg2 yang ambik exam SPM pada tahun nih akan dapat keputusan yang cemerlang k, mudah2an laa amin2 =)

November 12, 2011

pERjAlAnAN HIdUP BArU

Hari nih activiti aku cuma kemas baju2 and barang2 keperluan aku jer sebab esok aku sudah berangkat balik kampung.. Hari Rabu nih baru daftar untuk kemasukan pelajar2 baru kat tempat aku sambung belajar tuh (risau aku)..


Mula saat nih, bermulalah perjalanan hidup aku tanpa keluarga and kawan rapat kat sisi aku nih lagi. Kowg doakan aku selamat kat tempat orang nih yer.. bTW, selamat berhujung minggu n jaga diri kowg tuh elok2 k

November 11, 2011

tHE OnE tHAt GOt aWAy iSsUe

Hari nih 11 / 11 / 11 kat Youtube, Twitter n Facebook sudah gempar gempur pasal MV terbaru Katy Perry's 'The One That Got Away' dah pon release..

^Young Katy meets Old Katy^

Kalau kowg paam makna lirik lagu nih + faham MV nih, kowg akan menangis tibe2. Kali nih sudah kali ker 5 aku menangis tengok MV nih. Sape2 yang belom tengok lagi MV nih, Jom tengok sekarang....

^The One That Got Away^

KePUtUSaN MEdiCAl cHEcK_uP

Kowg semua tau kan aku nak gerak sambung blajar kat UITM xlame lagi, so aku g laa klinik buat medical check_up..

^Bacaan Blood Pressure Cara Tradisional HAHA^

Biase laaa dalam medical check_up nih kena check penglihatan mata, ukur ketinggian, x-ray, berat badan, n check darah. Semua result okeyh tapi cuma darah jep yang problem sikit =(

Yup, blood pressure (BP) aku naek sikit jer. Hhmmm, kalau diikotkan usia aku sekarang nih BP aku sepatut nyer 140 tapi aku check2 naek lebih sikit kepada 150 or 160 macam tuh erm..

Aku harap aku dapat turunkan BP aku secepat yang mungkin, aku xnak nanti pembelajaran aku terganggu disebabkan BP aku nih..

November 8, 2011

wIdgEts BArU

Hari nih aku tambah lagi widget baru kat blog aku nih, widget yang aku maksudkan tuh is...

^Widget MP3 (hope kowg jumpe mana benda nih sembunyi)^

 Dengan ade widget nih, (baru laa ade mood nak bace entry2 aku an??) aku harap kowg enjoy lagu2 yang aku masukkan tuh yer walaupon xbanyak =P

Anyway, thanks bebanyak sebab kowg alert bout this.. Luv u guys, muaxxx3X >,^

sElAmAT HArI rAyA AIdILaDhA

HAHA malunyer aku rase sekarang nih sebab baru nak wish hari raya aidiladha kat kowg semua.. Paam2 laa yer aku nih memang laa xbuzy mane pon, cuma malas jer nak update blog nih huhuii =P


Pape pon Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha tok kowg semua yer. Hhmmm, antara Raya Aidilfitri dan Raya Aidiladha tahun nih yang paling happening Hari Raya Aidiladha tau, aku pon xtau sebab kenapa hikhik =) Btw hope kowg semua sihat selalu, amin2..

November 3, 2011

KiSaH sEbUAh pRiNtER 'cAnOn'

HAHA sebenarnyer aku daa lame nak tulis pasal nih tapi cuma malas nak mengupdate nyer, baru2 nih jugak laaa bapak aku ade beli sebuah printer 'Canon' model PIXMA MP258 tau..

^Canon PIXMA MP258^

^Button kat printer^

Kisah nyer, bila benda alah nih dah jadi ahli keluarga aku xsampai seminggu jep bapak aku sudah bagi aku assiment (siapkan sebuah buku lirik lagu untuk band dia).. Adesh, banyak plak tuh aku kene googling n print..

Akhirnyer aku dapat jugak siapkan buku lirik lagu tuh, senang hati aku sekarang nih tengok keje2 aku daa siap and bapak aku pon happy + puas hati dengan kerja aku tuh. Syukur2..

Berbaloi jugak laa benda nih ade kat rumah sekarang nih, nak buat pape keje senang jep (sebab printer nih ade scanner lagi)..

[Motif entry nih sebab saje2 jer nak nunjuk2 uma aku ade printer lol]

ZaMAn aKu KAnAK2

Aku ade terjumpa gambo aku mase kecik2 dulo tau, teramat2 laa comel mase tuh.. Kenapa laa kecomelan budak2 tuh xkekal sampai dewasa nih erk??! Cube laa tengok pict aku kat bawah nih..






Pe pendapat kowg tentang aku mase kecik2 dulu?! Jelous x?? Huhuii... Mane satu (1) pict paling comel pade kowg ?!

[Feeling sekarang: Gedix + Perasan jep lebeyh]