January 21, 2016

ChoOsEn SONgs BuLAn NIh (ThROw BAcK EdiTiON)

Hello Hello Hello gaisss.. Jumpa lagikk kita kat sinih... Okeyhh, entry kali nih aku nak share lagu yang telah di remake and aku suka sangat-sangat dengar version yang baru nih walaupon cuma akustik semata-mata.
 
Lagu yang aku nak share nih tak de laaa banyakk sangat, cuma satu (1) lagu sahaja tapi banyak plak version nyer.. Aku sungguh tak sangka jugak dua (2) artis yang dulu nyerr pernah dissed antara satu (1) sama laen boleyhh berkolaborasi dalam satu (1) lagu... Artis yang aku maksud kanz tuh ialah ....
 
 ^ Ariana Grande + Miley Cyrus ^
 
Lagu yang dowg cover atau kata laen diremake semula nih asalnyer daripada penyanyi Australia, CROWDED HOUSE. Kemuadian nyer dinyanyi kanz semula oleyhh Sixpence None the Richer, seterus nyer siri tv GLEE. Last sekali baru laaa Ari and Miley..
 
Let's throwback daripada lagu pertama nyer release sampai laa lagu nyer remake semula pada hari nih..
 
1. 1986 
 
2. 1991
 
3. 2003
 
4. 2012 - 2013
 
5. 2015
 
Orait, nih jer yang aku boleyhh share untuk issue kali nih.. Malas nak type panjang-panjang... Ape-ape pon thanks bebanyak bagi siapa-siapa yang sudi luangkanz sikit masa kat blog aku nih yer and tak pernah berhenti support aku untuk update blog nih until now.
 
P/S :: Untuk memainkan lagu di setiap version, TEKAN pada NAMA ARTIS dibawah gambar.
via Youtube, Wikipedia dan Google =)

No comments:

Post a Comment