April 13, 2013

iSsUe HeLLO KitTy (aKu dIsELuBUnGi wARna PInK)

Bissmilahirahmanirahim, assalamualaikum semua hehe sihat ker tak kowg hari nih ??! Firstly aku nak mintak maap sangat-sangat sebab daa berhari-hari aku tak menulis kat sini... Maklom laaa aku ingatkan cuti-cuti nih aku boleyh habiskan masa aku kat depan laptop nih jer and tulis pape yang menarik tapi dengan tidak sangka-menyangka ade plax aktiviti laen yang aku xdapat nak elak. Hhmmm HUNTONG laa aktiviti tuh datang secara tiba-tiba, its okeyh aku akan update pasal tuh nanti kat sini yer =)
 
Okeyh laaa kita balik semula kepada topik yang aku nak ketengahkan nih, its all about HELLO KITTY . . Erm seperti yang kowg semua tau Hello Kitty nih ialah sejenis karekter kucing yang selalu tampil dengan dress up yang berbeza-beza and dowg nih comel laa angat-sangat. . . Pada tahun nih (2013) jer, era Hello Kitty kembali semula dan bawa banyak perubahan kepada seluruh dunia sebagai contoh di kedai-kedai sekarang nih daa banyak jual barang-barangan keluaran Hello Kitty nih antaranya adalah seperti barang-barangan make_up Hello Kitty, Patung Hello Kitty dalam pelbagai saiz, karaoke jukebox Hello Kitty, barang-barang perhiasan Hello Kitty dan jugak cafe Hello Kitty.
 
^Aawwwww comelnyer Hello Kitty Nerd nih^
 
Baru-baru nih jugak di negeri kelahiran aku sendiri kat Johor Bahru, dah pon bina sebuah bangunan khas untuk kartun karekter Hello Kitty nih. Bangunan Hello Kitty nih terletak kat kawasan Puteri Harbour erm senang citer bangunan nih dekat-dekat dengan Legoland Nusajaya tuh jugak laa... Tak silap aku, tuari aku baru jer buat trip dengan kawan aku ke Legoland Nusajaya and bangunan Hello Kitty nih, hai maklom laaa daa rumah kita dekat dengan tempat tuh HEHE. Insyallah soon aku akan update jugak story nih okeyh... So sejak tercetusnya fenomena nih, kat kawasan perumahan aku nih pulak ade satu kedai nih ubahsuai kedainyer itu jadi cafe ala-ala Daily Fresh, Cake House SDS, and Starbucks tapi bertemakan Hello Kitty.
 
Kowg tau tak cafe nyer comel sangat-sangat laa, biasalah Hello Kitty warna tamanya kanz colour PINK... So cafe tuh warna pink sepenuh nyer dan patung-patung Hello Kitty kat dalam cefe tuh bersepah-sepah, dindingnyer payah cakap laaa banyak logo2 kepala Hello Kitty tuh, kerusinyer pulak sangat-sangat laaa mengagumkan aku dan yang paling aku suke sekali ialah pintu cafe tuh HEHE sebab nyer ade reben besar kat pintu tuh =)

Nih antara gambar-gambar yang sempat aku snap secara curi-curi kat dalam cafe tuh dengan tanpa pengatahuan pekerja-pekerja kat situ (*HAISH mesti laaa kane snap curi-curi, maklom laaa sesetengah kedai dowg tak bagi pelanggan-pelanggan dowg snap gambar dalam kedai dowg). .

^Corak pada dinding cafe^
 
^Alas meja makan gambar Hello Kitty^
 
^Meja makan berkerusi & meja makan duduk bersila yang comel^
 
^Pokok pine yang dipenuhi dgn patung Hello Kitty^
 
^Gambaran keluarga Hello Kitty pd dinding & patung-patung di tepi sudut dinding^
 
^Pintu utama memasuki cafe (*Comel reben merah tuh)^
 
Amacam??! Chomel kanz cafe Hello Kitty nih ??! Rasa macam nak rumah aku pon macam nih jugak laaa HEHE... Anyway aku betol-betol tak sempat nak ambik gambar dari luar cafe nih sebabnyer sedar-sedar dari lepak dalam cafe nih, hari pon sudah magrib ngeeeeeeee cafe nih tertutup jadi kat luar tuh hujan ka, banjir ka kita tak akan tau...
 
Maap laaaa aku terlupa pulak nak mention nama cafe nih,, hhmmmmm tak silap aku laaa kanz nama cafe nih Sweet Garden kot... Sign board cafe nih lawa weyh, teramat sangat laaa comel... Aku pon tak tau laaa kowg dapat bayangkan atau tidak... Harga makanan dan minuman yang ditetapkan nih pon ikot standard harga cafe or kopitiam tapi the most importance is kowg akan puas hati laaa dengan cafe nih...
 
Okeyh laaa, nih jer laaa kot yang aku dapat sampaikan pada issue hari nih... Jumpa kowg semua lagi yer nanti.. Muaxxxxx, KaiMohamad...
 
^Sempat lagi bergambar walaupon curi-curi^
 
^Aku dan kawan lama, Aishah Abd. Rahman^

6 comments:

  1. WaahhhH!!! comey!! nak g lawat la nnt ble turun johor

    ReplyDelete
  2. wow...!!sgt comel ok...! nk g jauh la pulak....huhu

    ReplyDelete
  3. comelnya.. suka hello kitty..

    ReplyDelete
  4. atoto omeynye hello kitty . nak pergi nak pergi !

    ReplyDelete
  5. nak tanya cafe ala2 hello kitty ni kt area mna sbb sy pon org jb jg tp xtau plak ada cafe cmni,mmg osem

    ReplyDelete